Tuesday, July 20, 2010

Betul ke nanti kita akan meninggal?

Itulah soalan dari my 4 years old boy dan yang harus dijawab.

Me kata kat Ammar; iyer, satu hari nanti kita semua akan meninggal. Kenapa Ammar tanya macam tu?

Ammar tengok semua orang ada mak, ada ayah, tapi Ammar tengok mama tak ada mak pun. Mak mama kan dah masuk dalam kubur, dia kan dah meninggal. Hari tu kan kita dah pergi kubur dia, pastu Ammar tengok ayah baca doa, mama pun baca doa.

Tetiba pulak me jadi syahdu.

Me pun jawablah; mak dengan ayah mama dah tua, lepas dah tua kita meninggal lah (me sebenarnya kehabisan idea nak menjawab)

Kalau macam tu Ammar nak doa biar mama tak jadi tua lah, biar mama tak meninggal! Kalau mama meninggal sape nak buat susu putih Ammar.

1 comment:

  1. alahai kes sama ngan hadi.. ibu jgn jadi tua tauu.

    ReplyDelete